Domoticz

Domoticz 5

Domoticz 5:   Domoticz Frontpage

Wat is dat,  Domoticz frontpage ?

Misschien als je alles hebt draaien , de slimme meter hebt aangesloten , en met z-wave of XFXcom al je apparaten kunt bedienen, je toch niet helemaal tevreden bent over de bedienings pagina. Je wil misschien je eigen pagina precies zoals jij dat wilt om dat voor je touchscreen te gebruiken.  Dat is allemaal mogelijk en daarvoor is al een mapje www aanwezig in de Domoticz map , maar get kost wel wat tweaken en wat werk. Schrik je daar niet voor terug en je kent een beetje engels , dan kun je stap voor stap via het Domoticzforum  leren hoe je een en ander kunt bouwen. Boven deze post staat een foto van een van de mogelijkheden die je via dat forum kunt maken. Het wordt vaak gebruikt voor b.v. tabblets om je domotica te bedienen. Op het forum zijn ook nog andere startschermen te vinden voor verschillende resoluties van je beeldscherm en verschillende stijlen.  Kortom met een beetje tijd en moeite kun je de mooiste eigen schermen bouwen, precies zoals jij het graag zou willen zien. Al deze info hier neer te zetten zou te veel worden maar ik verwijs graag voor de liefhebbers naar het Engelstalige forum waar ikzelf mijn start heb gemaakt voor maken van een eigen controle pagina voor mijn touchscreen.

Klik hier om naar de juiste pagina te gaan van het Domoticz forum.

Met de daar opgedane kennis en nog wat aanpassen in html heb ik uiteindelijk een eigen ontwerp gemaakt naar eigen idee en voorkeur om een en ander te kunnen bedienen. En zeg nu zelf… dat ziet er toch al een stuk beter uit dan de standaard van domoticz zelf šŸ™‚

Klik hier om de schermen van mijn eigen ontwerp te zien !

Wil je zelf een eigen frontpage schermpje maken voor b.v. een tabblad, klik dan op onderstaande link voor een stap voor stap uitleg in het Nederlands.

Eigen Domoticz frontpage maken.

Succes met bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *