Deel hobby en interesse op ons gezellige besloten Forum en vind een maatje, leuke vrienden, en gezellige contacten. Om meteen te registreren klik op deze tekst.

 

Omgaan met eenzaamheid

Eenzaamheid is een rotgevoel. Zorgen dat je onder de mensen bent kan soms even helpen. Maar voor wie zich vaak en sterk eenzaam voelt is dat niet genoeg. Eenzaamheid gaat niet vanzelf over.

Je kunt wat aan eenzaamheid doen

Aan eenzaamheid kun je meestal wat doen. Bijvoorbeeld door te proberen nieuwe contacten aan te gaan. Of door bestaande contacten te verbeteren. Is dit makkelijk? Voor de een misschien, maar voor veel mensen niet. Het is een kwestie van volhouden en vaak meerdere stappen zetten - tot de juiste stap gevonden is. In deze ervaringsverhalen lees je hoe mensen met hun eenzaamheid omgaan.

Zelf mee aan de slag

Eenzaamheid is iets waar je zelf mee aan de slag moet gaan. Hulp van de omgeving kan helpen, maar uiteindelijk moet je zelf proberen de eenzaamheid te doorbreken. Zonder eigen inzet en motivatie lukt het niet. Al is het alleen maar omdat anderen van buitenaf niet kunnen zien dat je je eenzaam voelt. Lees hoe je zelf aan de slag kunt gaan.

Beter omgaan met eenzaamheid

Eenzaamheid is helaas niet altijd op te lossen. Soms is het te verminderen. Ook kan je doel zijn om te leren beter met eenzaamheidsgevoelens om te gaan.

Verwachtingen

Je verwachtingen bepalen voor een deel je gevoelens van eenzaamheid. Mensen vergelijken hun eigen situatie vaak met die van anderen, met wat zij om zich heen zien. Soms helpt het je eigen verwachtingen van sociale contacten onder de loep te nemen. Ligt de lat wat te hoog?

Veranderen

De ervaring leert dat je om eenzaamheidsgevoelens te verminderen vaak iets moet veranderen. Het doorbreken van eenzaamheid is het doorbreken van bestaande patronen. In je situatie, je omgeving of bij jezelf. Op deze website lees je bijvoorbeeld tips en over activiteiten als uitjes, ontmoetingsplekken en cursussen. Mogelijk helpt een goed gesprek van mens tot mens. Naast onze eigen inspanningen van ContactKring zijn er diverse mogelijkheden voor een goed gesprek. Klik hier voor de lijst met mogelijkheden.

Hulp vragen

Wie zich eenzaam voelt, vindt het vaak moeilijk om hulp te vragen. Er rust een taboe op. Het is goed je te realiseren, dat het andersom vaak ook geldt: mensen die een helpende hand zouden willen toesteken, durven dit vaak niet kenbaar te maken. Eenzaamheid is voor veel mensen een lastig gespreksonderwerp. Toch, zo blijkt uit onderzoek, zijn veel mensen bereid om wat voor een ander te doen die zich eenzaam voelt. Hulp vragen kan zich dus lonen!

(bron eenzaam.nl)

Informatie bron

De informatie hierboven is slechts een kleine opsomming van wat tips die voor een deel verzameld zijn van de site Eenzaam.nl , een zeer uitgebreide site over eenzaamheid. Zoals je ziet gaan ook diverse links naar deze site waar ongelooflijk veel info te vinden is. Contactkring heeft zijn oorsprong in gemeente Hardenberg en richt zich voornamelijk op deze regio en ziet zichzelf als een regionaal initiatief. Wij hopen in onze regio een hulpmiddel te zijn voor het leggen van contacten, zowel door het forum als door het plannen van contact bijeenkomsten.

Voor uitgebreidere en ook landelijke informatie verwijzen wij graag naar Eenzaam.nl . Er zijn legio instellingen, stichtingen en particuliere initiatieven tegen eenzaamheid. Lees meer over Coalitie Erbij op www.samentegeneenzaamheid.nl  waar zeer veel landelijke initiatieven opgesomd worden en in kaart gebracht.  Daar kun je op de kaart zoeken naar initiatieven in je eigen regio.


Enkele cijfers:

  • Meer dan een miljoen Nederlanders voelen zich erg eenzaam.
  • Een op de drie mensen (30 procent) voelt zich matig eenzaam.
  • Eenzaamheid komt bij mannen (8 procent) en vrouwen (9 procent) vrijwel even vaak voor.
  • Ongeveer 78 procent van de Nederlandse bevolking denkt dat eenzaamheid heel vaak voorkomt onder ouderen.
  • Maar cijfers geven aan dat het percentage eenzamen onder 60-74 jarigen niet hoger is dan onder 18-59 jarigen.
  • Eenzaamheid is dus niet leeftijdgebonden, al komt het onder de alleroudsten meer voor. Zo krijgen 75-plussers te maken met allerlei omstandigheden die eenzaamheid in de hand werken, zoals overlijden van de partner en fysieke of geestelijke beperkingen.
  • Bijna 60 procent van de gescheiden mensen en weduwen of weduwnaars voelt zich eenzaam.
  • Ernstige eenzaamheid komt meer voor bij gescheiden mensen (20 procent) dan bij weduwen of weduwnaars (16 procent).
 ContactKring.nl , brengt mensen bij elkaar d.m.v. gezamenlijke hobby`s en interesses. Non profit, geheel gratis !

Contactkring.nl  is een gratis particulier initiatief van enkele bewoners uit de gemeente Hardenberg en opgezet om mensen met elkaar in contact te brengen. Hoewel ContactKring zijn oorsprong heeft in de gemeente Hardenberg zijn ook mensen uit een andere regio van harte welkom voor het leggen van nieuwe contacten. De draaiende spil hiervoor is een nieuw opgezet forum waarvan je lid kunt worden. In het forum kun je je oproepjes plaatsen voor nieuwe contacten. Verder zijn ook hobby en interesse forums. De bedoeling van het forum is niet om een zo groot mogelijk forum te worden met zoveel mogelijk leden, maar om een gezellig groepje mensen bij elkaar te krijgen voor het leggen van nieuwe contacten. Contacten die beginnen door gezamenlijke hobby`s en interesses, met de hoop dat mensen ook fysiek contacten krijgen in eigen omgeving en daarmee hun vrienden en kennissenkring uit kunnen breiden. Want wat heb je aan 100 `vrienden` op b.v. facebook of twitter terwijl je altijd alleen achter je monitor zit. Heb je dan niet veel meer aan 1 vriend die eens langskomt, die je aan kan kijken, waar je mee kunt kletsen en die naar je luistert, waarmee je samen een bakkie kunt doen, en ja, misschien wel kunt aanraken of een knuffel kunt geven.  Daarom zien wij ons forum als een hulpmiddel om contacten te leggen, maar digitale contacten kunnen nooit een vervanging zijn voor fysiek contact.

Wil je ook meedoen en nieuwe contacten leggen, nieuwe vrienden maken, klik dan op Registreer. Ben je al lid van het forum klik dan op Aanmelden.

Registreer                          Aanmelden

 


Misschien is de stap naar het forum nog te moeilijk.

Vind je de stap naar het forum nog te moeilijk, maar je wilt je verhaal of je gevoelens toch met iemand delen, stuur dan een mailtje naar eenzaam@contactkring.nl . We gaan vertrouwelijk om met de informatie en kijken of we je kunnen helpen. Mocht je in de buurt van gemeente Hardenberg of omgeving wonen kun je ook een afspraak maken, 1 op 1 voor een begripvol en ondersteunend gesprek.  Alleen als je hulp zoekt en er voor openstaat kunnen wij ons best doen om je te steunen ! Je bent niet alleen ! Mogelijk helpt een goed gesprek van mens tot mens. Naast onze eigen inspanningen van ContactKring zijn er diverse mogelijkheden voor een goed gesprek. Klik hier voor de lijst met mogelijkheden.. Wij doen ons best om u te helpen. Vanuit ervaring en vanuit ons hart.


Zo onder aan de pagina gekomen eindig ik met dit lied .....    Speciaal voor u !