Node-RED/MQTT

Knooppunten toevoegen

Knooppunten (Flows) toevoegen aan het palet

Node-RED wordt geleverd met een kernset van nuttige knooppunten, maar er zijn er nog veel meer beschikbaar van zowel het Node-RED-project als de bredere gemeenschap.

U kunt zoeken naar beschikbare knooppunten in de Node-RED-bibliotheek .

De editor gebruiken

U kunt knooppunten rechtstreeks in de editor installeren door de Manage Palette optie in het hoofdmenu te selecteren om Palette Manager te openen .

Op het tabblad ‘Knooppunten’ staan ​​alle modules die u hebt geïnstalleerd. Het laat zien welke u gebruikt en of er updates beschikbaar zijn voor een van deze.

Op het tabblad ‘Installeren’ kunt u in de catalogus met beschikbare knooppuntmodules zoeken en deze installeren.

Installeren met npm

Om een ​​knooppuntmodule vanaf de opdrachtregel te installeren, kunt u de volgende opdracht gebruiken vanuit uw gebruikersgegevensmap (standaard $HOME/.node-red):

npm install <npm-package-name>

U moet dan Node-RED opnieuw opstarten om de nieuwe knooppunten op te halen.

Recente versies van npmzullen de module automatisch toevoegen aan het afhankelijkheidsgedeelte van het package.jsonbestand in uw gebruikersdirectory.

Individuele knooppuntbestanden installeren

Tijdens de ontwikkeling is het ook mogelijk om knooppunten te installeren door hun bestanden .jsen .htmlbestanden te kopiëren naar een nodesdirectory binnen uw gebruikersdatamap. Als deze knooppunten npm-afhankelijkheden hebben, moeten ze ook in de map met gebruikersgegevens worden geïnstalleerd. Dit wordt alleen echt aanbevolen voor ontwikkelingsdoeleinden.

Knooppunten upgraden

De eenvoudigste manier om te controleren op knooppuntupdates is om Palette Manager in de editor te openen. U kunt die updates vervolgens naar behoefte toepassen.

U kunt ook controleren op updates vanaf de opdrachtregel met npm~/.node-redVoer in uw gebruikersdirectory de opdracht uit:

npm outdated

Dat markeert alle modules waarvoor updates beschikbaar zijn. Voer de opdracht uit om de nieuwste versie van een module te installeren:

npm install <name-of-module>

Welke benadering u ook kiest, u moet Node-RED opnieuw opstarten om de updates te laden.

Opmerking : de reden voor het gebruik van de --unsafe-permoptie is dat wanneer node-gyp probeert alle native bibliotheken opnieuw te compileren, het dit probeert te doen als een “niemand” -gebruiker en vervolgens geen toegang krijgt tot bepaalde mappen. Hierdoor worden de betreffende knooppunten (bijvoorbeeld seriële poort) niet geïnstalleerd. Door tijdens de installatie root-toegang toe te staan, kunnen de knooppunten tijdens de upgrade correct worden geïnstalleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *