Node-RED/MQTTRaspberry Pi

Node-RED op Raspberry Pi

Node-RED op Raspberry Pi

Vereisten

Als je Raspbian gebruikt, moet je minimaal Raspbian Jessie hebben. Raspbian Buster is de momenteel ondersteunde versie.

Node-RED installeren

We bieden een script om Node.js, npm en Node-RED op een Raspberry Pi te installeren. Het script kan ook worden gebruikt om een ​​bestaande installatie te upgraden wanneer er een nieuwe release beschikbaar is.

Als u de volgende opdracht uitvoert, wordt het script gedownload en uitgevoerd. Als u eerst de inhoud van het script wilt bekijken, kunt u deze hier bekijken .

bash <(curl -sL https://raw.githubusercontent.com/node-red/linux-installers/master/deb/update-nodejs-and-nodered)
 

Dit script werkt op elk op Debian gebaseerd besturingssysteem, inclusief Ubuntu en Diet-Pi. Mogelijk moet u sudo apt install build-essential git eerst uitvoeren om ervoor te zorgen dat npm alle binaire modules kan bouwen die het moet installeren.

Dit script zal:

  • verwijder de voorverpakte versie van Node-RED en Node.js als ze aanwezig zijn
  • installeer de huidige Node.js LTS-release met behulp van de NodeSource . Als het detecteert dat Node.js al is geïnstalleerd vanuit NodeSource, zorgt het ervoor dat het op zijn minst Node 8 is, maar laat het anders met rust
  • installeer de nieuwste versie van Node-RED met npm
  • installeer optioneel een verzameling nuttige Pi-specifieke knooppunten
  • stel Node-RED in om als een service te worden uitgevoerd en geef een set opdrachten om met de service te werken

Node-RED is ook verpakt voor de Raspbian-repositories en verschijnt in hun lijst met ‘Aanbevolen software’. Hierdoor kan het worden geïnstalleerd met apt-get install nodereden bevat het de Raspbian-verpakte versie van Node.js, maar niet inbegrepen npm.Hoewel het gebruik van deze pakketten in het begin handig is, raden we ten zeerste aan om in plaats daarvan ons installatiescript te gebruiken.

Lokaal uitgevoerd

Net als bij het lokaal uitvoeren van Node-RED , kunt u de node-redopdracht gebruiken om Node-RED in een terminal uit te voeren. Het kan dan worden gestopt door op Ctrl-Cof te drukken door het terminalvenster te sluiten.

Vanwege het beperkte geheugen van de Raspberry Pi, moet je Node-RED starten met een extra argument om het onderliggende Node.js-proces te vertellen om ongebruikt geheugen eerder vrij te maken dan anders het geval zou zijn.

Om dit te doen, moet u het alternatieve node-red-picommando gebruiken en het max-old-space-sizeargument doorgeven .

node-red-pi --max-old-space-size=256

Running as a service

Het installatiescript voor de Pi stelt het ook in om als een service te worden uitgevoerd. Dit betekent dat het op de achtergrond kan worden uitgevoerd en kan worden ingeschakeld om automatisch te starten bij het opstarten.

De volgende opdrachten worden geleverd om met de service te werken:

  • node-red-start– hiermee wordt de Node-RED-service gestart en wordt de loguitvoer weergegeven. Als u op Ctrl-Cof het sluiten van het venster niet niet stoppen met de dienst; het blijft op de achtergrond draaien
  • node-red-stop – dit stopt de Node-RED-service
  • node-red-restart – dit stopt en herstart de Node-RED-service
  • node-red-log – dit toont de log output van de dienst

U kunt de Node-RED-service ook starten op het Raspbian-bureaublad door de Menu -> Programming -> Node-REDmenuoptie te selecteren.

Autostart bij opstarten

Als u wilt dat Node-RED wordt uitgevoerd wanneer de Pi wordt ingeschakeld of opnieuw wordt opgestart, kunt u de service automatisch laten starten door de opdracht uit te voeren:

sudo systemctl enable nodered.service

Voer de opdracht uit om de service uit te schakelen:

sudo systemctl disable nodered.service

De editor openen

Zodra Node-RED wordt uitgevoerd, hebt u toegang tot de editor in een browser.

Als u de browser op het Pi-bureaublad gebruikt, kunt u het adres openen: http: // localhost: 1880 .

We raden aan om een ​​browser buiten de PI te gebruiken en deze naar Node-RED op de Pi te wijzen. U kunt echter de ingebouwde browser gebruiken en als dat het geval is, raden we Chromium of Firefox-ESR aan en niet Epiphany

Tijdens het surfen van een andere machine moet u de hostnaam of het IP-adres van de Pi te gebruiken: http://<hostname>:1880. U kunt het IP-adres vinden door hostname -Iop de Pi te draaien .

Volgende stappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *