ContactKring
Node-RED/MQTT

Node-RED

Node-RED is een programmeertool om hardware-apparaten, API’s en online services op nieuwe en interessante manieren met elkaar te verbinden.

Het biedt een browsergebaseerde editor die het gemakkelijk maakt om stromen met elkaar te verbinden met behulp van het brede scala aan knooppunten in het palet dat met één klik kan worden ingezet tijdens de uitvoering.

Functies Aan de slag Community

Browsergebaseerde stroombewerking
Node-RED biedt een browsergebaseerde stroomeditor die het gemakkelijk maakt om stromen met elkaar te verbinden met behulp van het brede scala aan knooppunten in het palet. Flows kunnen vervolgens met één klik worden ingezet voor de runtime.

JavaScript-functies kunnen in de editor worden gemaakt met behulp van een RTF-editor.

Met een ingebouwde bibliotheek kunt u handige functies, sjablonen of stromen opslaan voor hergebruik.

Gebouwd op Node.js
De lichtgewicht runtime is gebouwd op Node.js en profiteert volledig van het gebeurtenisgestuurde, niet-blokkerende model. Dit maakt het ideaal om aan de rand van het netwerk te draaien op goedkope hardware zoals de Raspberry Pi en in de cloud.

Met meer dan 225.000 modules in de pakketrepository van Node, is het eenvoudig om het paletknooppuntbereik uit te breiden om nieuwe mogelijkheden toe te voegen.

Sociale ontwikkeling
De stromen die in Node-RED zijn gemaakt, worden opgeslagen met JSON, die gemakkelijk kan worden geïmporteerd en geëxporteerd om met anderen te delen.

Met een online stroombibliotheek kunt u uw beste stromen met de wereld delen.

Begin
Node-RED is gebouwd op Node.js en profiteert volledig van het gebeurtenisgestuurde, niet-blokkerende model. Dit maakt het ideaal om aan de rand van het netwerk te draaien op goedkope hardware zoals de Raspberry Pi en in de cloud.

Wat is Node-Red?

Node-Red in zijn eenvoudigste vorm is een open source visuele editor voor het bedraden van het internet van dingen die door IBM zijn geproduceerd. Wat betekent dit? Voor iemand die lui is zoals ik, betekent dit dat ik meer tijd kan besteden aan het met elkaar “praten” van dingen dan me zorgen te maken over alle interfacing-code die ik moet schrijven.

Het systeem bevat “knooppunten” die er eenvoudig uitzien als pictogrammen die u naar het canvas sleept en neerzet en aan elkaar verbindt. Elk knooppunt biedt verschillende functionaliteit die kan variëren van een eenvoudig debug-knooppunt om te kunnen zien wat er in uw stroom gebeurt, tot een Raspberry Pi-knooppunt waarmee u kunt lezen en schrijven naar de GPIO-pinnen van uw Pi.

Om een ​​voorbeeld te geven van wat hier kan worden gedaan, is mijn Twitter-thuisaccount dat me vertelt waar ik me momenteel bevind en of het binnenkort gaat regenen. Ik heb zelfs een Google maps-link voor de goede orde gegooid.

raspberry_pi_tweeted.png
De stroom om zoiets te produceren binnen Node-Red wordt hieronder getoond en het kostte me letterlijk 15 minuten om alles in te stellen.
raspberry_pi_rain.png
Om de stroom samen te vatten:

  1. Een app op mijn telefoon genaamd MQTTitude stuurt mijn locatie naar Node-Red
  2. Het basiskader van mijn Twitter-bericht wordt vervolgens gemaakt in een functieknooppunt
  3. Ik neem mijn locatie en vraag Forecast.io naar het weer op die locatie
  4. De geretourneerde gegevens worden vervolgens opgemaakt in mijn tweet-bericht met behulp van verdere functieknooppunten
  5. Het bericht wordt vervolgens naar een Tweet-knooppunt gestuurd en voor mij getweet

Normaal gesproken zou dit me een paar uur hebben gekost om te voltooien. Maar met Node-Red kan ik het binnen enkele minuten doen. Ik maak me geen zorgen over alle interfacing naar MQTT, HTTP of Twitters API. Dat is allemaal voor mij gedaan door Node-Red.

Dus nu heb ik je het idee verkocht … laten we naar de installatie gaan!

Deze gids is voor het eerst gepubliceerd op 25 januari 2014. Het is voor het laatst bijgewerkt op 25 januari 2014.Deze pagina (Wat is Node-Red?) Is voor het laatst bijgewerkt op 29 april 2020.

Node.js instellen

Open eerst een veilige shell in uw Pi of open een consolesessie als u rechtstreeks vanuit de Pi werkt.

We moeten dan een werkkopie van Node.js. Node.js is een door gebeurtenissen aangestuurde javascript-omgeving aan de serverzijde. Het is in wezen de basis waarop Node-Red zal draaien.

Voor de Pi was het in het verleden lastig om Node.js aan de praat te krijgen, maar gelukkig zijn er enkele aanpassingen gedaan door de slimme mensen die ons leven gemakkelijker maken.

Dus ga je gang en voer de volgende opdrachten uit in je terminalvenster, zodat onze Pi up-to-date en klaar voor gebruik is.

Downloaden: bestand

  1. sudo apt krijgen -update
  2. sudo apt krijg upgrade
Vervolgens beginnen we met het downloaden van de nieuwste Pi-compatibele versie van Node.js.
Downloaden: bestand

  1. sudo wget http : //node-arm.herokuapp.com/node_latest_armhf.deb
Omdat de download in een handig Debian-pakket zit, kunnen we de installatie uitvoeren door simpelweg de volgende opdracht uit te voeren.
Downloaden: bestand

  1. sudo dpkg i node_latest_armhf . deb
Zodra de installatie is voltooid, kunt u controleren of node.js beschikbaar en geïnstalleerd is door de versie ervan aan te roepen, zoals hieronder wordt weergegeven.
Downloaden: bestand

  1. knooppunt v
We kunnen nu verder gaan met het installeren van Node-Red op onze Pi.

Deze gids is voor het eerst gepubliceerd op 25 jan. 2014. Het is voor het laatst bijgewerkt op 25 jan. 2014.Deze pagina (Het opzetten van node.js) is voor het laatst bijgewerkt op 29 april 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *