Welkom  op mijn nieuwe website ContactKring.nl ,een non profit particuliere website. Een eigen plekje op internet waar ik diverse hobbys met anderen kan delen. Enkele van deze hobbys zijn: Het werken met computers (verschillende operating systems) en bouwen van websites ,Nas apparatuur in het bijzonder Synology en ook xpnology, Domotica zoals domoticz ,Speelfilms ,en als laatste klassieke gitaar.  Diverse van deze hobbys zullen dan ook later te vinden zijn op deze website, maar heb geduld aangezien ik net begonnen ben met het bouwen van deze site. Over hoe je een website kunt maken met b.v. wordpress zijn tal van filmpjes te vinden op internet.

Naast de onderwerpen op deze website is er voor diegenen die een of meerdere van bovenstaande hobbys delen ook de mogelijkheid om toegang te vragen voor  mijn eigen server met extra mogelijkheden zoals fileserver, chat, cloudruimte, en meer…

Heb je al toegang tot de server of wil je toegang aanvragen, klik dan bovenaan op Inloggen/Aanmelden.

Website maken: Laten we beginnen met het onderwerp website maken.  Na vele jaren van het maken van websites met programmas als dreamweaver, programmeren met html, java, php, heb ik nu besloten om wordpress nog maar eens te proberen.  Eerder even bezig geweest met het sydney thema dus daarvoor deze keer weer gekozen. Wel wat veranderd in de laatste jaren, zoals veel opties nu alleen nog maar in premium pakketten te krijgen zijn. Gelukkig had ik nog wat oud video materiaal over hoe een en ander te kunnen bewerken zonder dat dit iets hoeft te kosten. Tegenwoordig lijkt alles geld te kosten, zelfs wat leuke plaatjes.

 

….

 

Domoticz (smarthome)   De volgende hobby waar ik graag mee bezig ben is huisautomatisering. Na wat verschillende programma`s te hebben getest o.a. homeseer ,heb ik uiteindelijk gekozen voor Domoticz, een free open source programma wat draait op een raspberrry pi 3b+ in mijn meterkast. Dit programma stuurt mijn z-wave usb stick aan die op zijn beurt de signalen verzend naar de z-wave apparaten zoals schakelaars, dimmers en sensors. De raspberri is tevens verbonden met de smart meter in mijn meterkast voor het uitlezen van mijn gas en electra verbruik in realtime, maar ook in grafieken over langere tijd. Hiernaast zie je een van mijn schermen waarmee ik een en ander kan bedienen.

Klik hier of op de afbeelding voor meer screenshots….

 

 

Mijn zonnepanelen…..

Naast mijn hobby voor Domoticz en het bouwen van schermen hiervoor heb ik ook een bescheiden zonnepaneel setje op mijn platdak van nu 2 panelen.
1 van der valk schans (valkdubbel)
2 panelen Ja solar van 285W
1 APsystem YC600Y microinverter
1 chinees vermogensmetertje voor 10 euro met bezorging.
Alles bij elkaar ongeveer 750 euro.

Bevalt mij prima en spaart overdag behoorlijk uit op mijn verbruik en heb nog over om terug te leveren. De 2e set met 2 panelen zit al in de planning.

Synology  Nas maar ook Qnap en andere merken zijn interessant.

Na vele jaren met een met een Win NT server gedraaid te hebben met 8 ingebouwde schijven, kocht ik in 2011 mijn eerste Synology NAS. Sindsdien volg ik alles wat met Nas apparaten te maken heeft, niet alleen van Synology maar ook van diverse andere bekende merken. Ik volg de video`s op youtube en alle nieuwe info die ik online kan vinden.

Inmiddels bezit ik zelf 3 Synology nassen , 1 voor de opslag, 1 voor de automatische hyper backups en nog 1 om diverse tests mee te kunnen uitvoeren.

Speelfilms

Sinds mijn jeugd al dol op speelfilms en ken de meesten wel. Ook inmiddels al een flinke verzameling opgebouwd, en komt er weer eens niets interessants op de buis dan gaat de mediaplayer aan en vermaak ik mij met een spannende speelfilm.

 

Laatste berichten

Google Nest Hub

Zelf werk ik nu al vele jaren met domoticz en heb nog geen serieuze problemen gehad. Het werkt altijd goed hier. Ik heb vandaag een nieuwe Google nest hub binnen gekregen en een eerste schakelaar. […]

Synology Domoticz HTTPS

Hoe kan ik van buitenaf zowel een https verbinding hebben naar mijn Domoticz en ook naar mijn Synology Nas ? Dat was mijn vraagstelling. Ik heb al een nas met https online en wilde ook […]

Asus Router Demo

Asus Router Demo Bericht door Domoticzfan » 03 sep 2020, 16:48 GUI Demo for ASUSWRT Al een tijdje niet tevreden met de Experiabox mogelijkheden en de Wifi prestaties dus op zoek gegaan naar een eigen […]

Zie al ons nieuws