Raspberry Pi

RetroPie voor Raspberry Pi 4

RetroPie voor Raspberry Pi 4: emulatie van videogames op ons snelste apparaat ooit

Voor velen van u die er zijn, gebruikt uw eerste smaak van Raspberry Pi het als een retro-game-emulator met RetroPie. RetroPie is eenvoudig te installeren en te gebruiken en biedt nostalgische gamers (en ouders die hun kinderen proberen op te leiden ) de mogelijkheid om oudschool-skoolklassiekers op elke monitor in huis, met goedkope USB-gamecontrollers of modellen van moderne consoles.

GuzziGuy RetroPie tafel

‘ Mid-century-achtige Retro Games Table ‘ door Reddit-gebruiker GuzziGuy

En omdat onze community zo geweldig inventief is, bevinden Raspberry Pis met RetroPie zich in zelfgebouwde gamekasten, oude consolebehuizingen en zelfs gamecartridges zelf.

Langs kwam Raspberry Pi 4

Toen we vorig jaar Raspberry Pi 4 aankondigden, een veel sneller apparaat met meer RAM dan we eerder hadden aangeboden, begonnen de liefhebbers van retro-gaming over de hele wereld snel de huidige versie van de RetroPie-software te porren en te porren om het aan onze werken te laten werken nieuwe, krachtigere computer. En hoewel sommigen erin slaagden, moesten die gamers die niet zo slim waren met het handmatig updaten van de RetroPie-software wachten op een nieuwe afbeelding.

Retro Pie 4.6

En dus gisteren, te veel drukte van de Raspberry Pi en retro gaming-gemeenschap, kondigde het RetroPie-team de release aan van beeldversie 4.6 met beta Raspberry Pi 4-ondersteuning!

Een van de grootste veranderingen bij de update is de overstap naar Raspbian Buster, de nieuwste versie van ons besturingssysteem, van Raspbian Stretch. En hoewel ze momenteel nog steeds reclame maken voor de ondersteuning van Raspberry Pi 4 zoals in bèta, werkt versie 4.6 uitstekend op ons nieuwste model.

Update vandaag nog!

Bezoek vandaag de RetroPie-website om de 4.6-afbeelding te downloaden en als je problemen hebt met de software, bezoek dan het RetroPie-forum voor hulp, ondersteuning en een gemeenschap van gelijkgestemde gamers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *