Gitaar

Samen gitaar spelen

Waarom samen gitaar spelen veel leuker is!

Samen gitaar spelen is veel leuker en ik spreek uit ervaring. Jaren lang had ik een gitaar aan de muur hangen, ik vond het een prachtig instrument wat mooie klanken voort kan brengen. Maar je moet dan wel eerst gitaar leren spelen en de grepen van de gitaarakkoorden onder de knie krijgen. Dat lijkt eenvoudig als je anderen ziet of hoort spelen maar in de meeste gevallen komt de gitaar dan toch weer aan de muur te hangen of in de hoek van de kamer als aandenken voor een mislukte poging om gitaar te leren spelen. Zelf ben ik toen maar gitaarles gaan volgen, en na een jaartje les ging het al aanzienlijk beter. Je kent dan al tal van akkoorden en ook het wisselen van akkoorden gaat steeds sneller en beter. Inmiddels speel ik al vele jaren gitaar maar blijf steeds bijleren, maar toch mist er iets.

Hieronder enkele redenen waarom samen gitaar spelen veel leuker is !

 • Samen gitaar spelen motiveert.

Of je nu net begonnen bent of al langer bezig bent, je hebt toch af en toe het gevoel dat je er alleen voor staat. Door samen met anderen te spelen of te oefenen geeft extra  motivatie en is misschien net het steuntje in de rug om het niet op te geven. Zelf zoek ik daarom ook altijd weer andere gitaristen om samen te spelen en bij te leren, want samen is altijd leuker dan alleen. Hoewel ikzelf ook geen expert ben en of conservatorium heb gevolgd geef ik daarnaast ook nog wat les aan beginnende gitaristen omdat ik het leuk vind om anderen te motiveren voor het gitaarspelen, en dat geeft ook mij weer motivatie en voldoening.

 • Je traint gehoor en je ritme.

Als je samen met anderen oefent of speelt krijg je een beter gehoor voor ritme en tempo. Je leert beter de maat te houden omdat je moet letten op het tempo en het ritme van de ander. Ben je alleen dan zul je misschien sneller een metronoom gebruiken om het juiste ritme aan te houden. Wat ook een goede training is als je een nummer al wat beter kunt spelen is het nummer mee te spelen met bijvoorbeeld de video clip op youtube. Je leert zo om het juiste ritme aan te houden en in de maat te blijven.

 • Je kunt veel van elkaar leren.

Je leert nieuwe akkoorden van elkaar of hoe je een akkoord beter of sneller kunt pakken. Of misschien wil je dat liedje wat de ander al speelt ook wel leren. Van elkaar kun je veel leren, bijleren maar ook elkaars fouten verbeteren als je een akkoord bijvoorbeeld verkeerd pakt. Door elkaar te corrigeren en elkaar te helpen zul je snel beter kunnen spelen en nieuwe dingen bijleren.

 • Je kunt liedjes met 2 gitaarpartijen spelen.

Sommige liedjes hebben meerdere gitaarpartijen. Er zijn diverse liedjes met meerdere gitaarpartijen waarin de een bijvoorbeeld de solopartij speelt en de ander de begeleiding, of bijvoorbeeld het spelen van een canon waar de tweede persoon begint wanneer de eerste aan het tweede gedeelte begint. Op die manier samen muziek spelen zorgt voor een harmonisch geheel wat prachtig klinkt.

 • Jouw passie en plezier delen.

Niets is fijner dan je passie en plezier met een ander te kunnen delen, en dat geldt ook voor het samen gitaar spelen. Je staat er niet helemaal alleen meer voor en kunt dit delen met iemand die dezelfde passie heeft voor gitaar spelen.

 • Maar hoe vind je een gitaarmaatje in jouw omgeving ?

Misschien wil jij ook wel een gitaarmaatje om samen te kunnen spelen of samen te kunnen oefenen. Je kunt dat op meerdere manieren kenbaar maken, denk bijvoorbeeld aan sociale media zoals facebook of bijvoorbeeld een oproep via marktplaats, of hang eens een briefje op bij de lokale winkels. Nooit geschoten is altijd mis dus wat let je om het te proberen. Misschien houd je er wel een leuk gitaarmaatje aan over.

GEZOCHT: Gitaarmaatje in de omgeving van…

Zelf woon ik in omgeving Dedemsvaart en ook ik vind het leuk om mijn gitaar hobby met anderen te kunnen delen, dus bij deze…..   Ook kun je hier onder dit bericht een oproepje plaatsen voor een gitaarmaatje bij jouw in de buurt. Vergeet niet je locatie te vermelden ! En wie weet ?

Zelf ook op zoek naar een gitaarmaatje ?


Je kunt onder dit bericht een oproepje plaatsen voor een gitaarmaatje bij jouw in de buurt. Vergeet niet je locatie te vermelden !    En wie weet ?   🙂

…..

10 gedachten over “Samen gitaar spelen

 1. Hallo, via via kreeg ik de link naar deze site. Ik vroeg me af of er in de omgeving Peel en Maas of Deurne mensen zijn die het leuk zouden vinden om in groepsverband Popliedjes op gitaar te spelen en zo bij te leren.

  1. Bedankt voor je oproepje Franca.
   Voor mij zelf een beetje erg ver (Overijssel) .
   Ik hoop dat je een Gitaar maatje in je eigen omgeving zult vinden.
   M.v.g. Bertus.

 2. goeiendag
  ik speel nu een paar jaar elektrische gitaar en gaat ook steeds beter maar zoek iemand om mee samen te spelen in de buurt van vlaardingen, en rond de 18 20 jaar oud
  gr martijn

 3. Hoi, ik ben Liam Wubbolts en zoek iemand die samen met mij eens gitaar wil spelen, ik ben geen proffesional maar kan wel prima de meeste accoorden spelen. Ik woon in Drenthe (vlakbij assen).
  Mijn nummer is:
  06 199 49 773

  1. Mocht je vervoer hebben wil ik graag eens wat samen gitaar spelen. Ik speel regelmatig en lijkt me leuk om wat samen te doen. Ik woon gemeente hardenberg overijssel. Had al even gebeld maar kreeg voicemail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *