Raspberry Pi

Raspberry Pi projecten

Deel jouw Raspberry Pi-projecten hier!

Naast het draaien van Domoticz en het uitlezen van de slimme meter zijn er tal van projecten waarvoor je de Pi kunt gebruiken.

Denk b.v. aan Pi-hole , hifi-berry , game console , Kodi , enz….

Heb je zelf een leuk project waarvoor je de Raspberry Pi gebruikt ?

Toon je project aan anderen hier….

3 gedachten over “Raspberry Pi projecten

 1. Kan er niet echt het nut van inzien, maar natuurlijk wel een slim idee om reclame te maken voor je keukenmessen Site 🙂

 2. Natuurlijk heb ik nog een project 🙂

  De “Remote Chef”. Een op afstand bestuurbaar keukenmes. Doormiddel van een livestream en een knop kunnen mensen over de hele wereld het keukenmes besturen.

  Gemaakt met een Raspberry Pi 4, een Nema 17 stepper motor en een Raspberry Pi camera.

  Heb hem nu op werkdagen tussen 10:00 en 16:00 draaien. Overigens was het de bedoeling om het koffie apparaat via internet te kunnen besturen maar soms lopen dingen net wat anders.
  https://keukenmessen.com/remote-chef-koksmes/

 3. Een voorbeeld
  Thee voor de Raspberry Pi

  Waar draait de tech-wereld op? Precies, cafeïne. Of dat nou in de vorm van koffie is, als toevoeging in een frisdrank of via een theezakje. Het is de brandstof voor nerds. Theezakjes hebben echter een speciale behandeling nodig omdat het meestal zakjes vol met theeblaadjes of kruiden zijn. Zo’n zakje heeft natuurlijk nogal wat beweging nodig om de smaak en het aroma zo goed en snel mogelijk te verspreiden in het hete water. En zo is cdtea ontstaan.

  Het apparaat bestaat uit een Raspberry Pi die een oude CD/DVD-drive opent en sluit en op die manier het theezakje de beweging geeft die het nodig heeft. De software van de cdtea zorgt er eerst voor dat het theezakje 10 seconden weekt en elf keer dipt. Prachtig.
  https://webwereld.nl/cmsdata/features/3772687/81tci37e2hy496hm.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *