Home

 

Hartelijk welkom op de website ContactKring.nl .  Een eigen plekje op internet waar ik diverse hobbys met anderen kan delen. Een aantal van deze hobbys staan hieronder aangegeven. Ik sta altijd open om deze hobbys ook met anderen te delen, dus woon je in omgeving Dedemsvaart , stuur dan gerust een berichtje om in contact te komen.


 

Gitaarles Klassiek Gitaar.

In 1998 behaalde ik mijn eerste diploma Klassiek Gitaar. De laatste jaren ben ik weer bijna dagelijks bezig met deze hobby en passie.
Omdat ik het zelf leuk vind om beginnende gitaristen Klassiek Gitaar op weg te helpen en te motiveren geef ik sinds 2021 ook les aan beginnende gitaristen.
Ik heb geen conservatorium gevolgd en speel ook niet in een professionele band, maar speel voornamelijk voor plezier en verdere studie. Naast zelf steeds te blijven bijleren geef ik ook betaalbaar gitaarles aan beginnende gitaristen waarvoor ik voor de eerste tijd genoeg materiaal en kennis bezit. Ook kom ik graag in contact met anderen in mijn regio die ook graag bezig zijn met klassiek gitaar om  samen te spelen.

Klik hier voor meer info.

Tropische planten.

Hoewel ik een vrij kleine tuin heb , zet ik daar graag wat tropische planten neer. Op de foto mijn Trachicarpus Fortunei ookwel de chinese waaierpalm genaamd. Deze is ongeveer 10 jaar oud. Verder heb ik in de tuin nog een bananenplant (musa basjo) en ook de rijstpapierplant (tetrapanax) staan en diverse canna`s . In mijn serre overwinteren sommige van mijn planten en kweek ik ook jonge trachicarpus palmpjes die ik ook verkoop. Naast de tropische planten zoals de trachicarpus en Yucca filamentosa vermeerder ik ook andere eenvoudige planten zoals de citroengeranium, pannenkoekplanten enz. Verder heb ik nog enkele siergrassen zoals , karl foerster en lampenpoetsergras (pennisetum)  .

Domoticz (smarthome)   De volgende hobby waar ik graag mee bezig ben is huisautomatisering. Na wat verschillende programma`s te hebben getest o.a. homeseer ,heb ik uiteindelijk gekozen voor Domoticz, een free open source programma wat draait op een raspberrry pi 3b+ in mijn meterkast. Dit programma stuurt mijn z-wave usb stick aan die op zijn beurt de signalen verzend naar de z-wave apparaten zoals schakelaars, dimmers en sensors. De raspberri is tevens verbonden met de smart meter in mijn meterkast voor het uitlezen van mijn gas en electra verbruik in realtime, maar ook in grafieken over langere tijd. Hiernaast zie je een van mijn schermen waarmee ik een en ander kan bedienen.

Klik hier of op de afbeelding voor meer screenshots….

Mijn zonnepanelen…..

Naast mijn hobby voor Domoticz en het bouwen van schermen hiervoor heb ik ook een bescheiden zonnepaneel setje op mijn platdak van nu 2 panelen.
1 van der valk schans (valkdubbel)
2 panelen Ja solar van 285W
1 APsystem YC600Y microinverter
1 chinees vermogensmetertje voor 10 euro met bezorging.
Alles bij elkaar ongeveer 750 euro.

De 2e set met 2 panelen is ook al geplaatst. klik voor meer info