Home

Welkom op mijn website ContactKring.nl ,een non profit particuliere website. Een eigen plekje op internet waar ik diverse hobbys met anderen kan delen.


 

Domoticz Forum NL

Op 14 maart 2020 mijn Domoticz-Forum-NL gestart. Omdat ik toch een plaats nodig had om mijn info te bewaren leek het mij een goed idee om dit in een forum te doen, waar ik tevens mijn Domoticz hobby (vooral het maken van eigen toutchscreen pagina om mijn apparatuur mee te bedienen) kan delen. Maar ook om andere techie onderwerpen met anderen te kunnen delen.

Ik verwacht ook niet dat het een zeer druk forum zal worden, omdat het specifiek over de domotica software Domoticz gaat, maar hoop vooral op wat mensen met dezelfde interesses en hobby op mijn forum te kunnen verwelkomen.

 

Klik deze link om naar  Domoticz Forum NL  te gaan....

Raspberry Pi

De Raspberry Pi is de naam van diverse singleboardcomputers gebaseerd op een ARM-processor die tegen een minimale prijs worden vervaardigd en verkocht. De Raspberry Pi werd ontwikkeld aan de Universiteit van Cambridge en was bedoeld voor educatieve doeleinden.

Lees meer over de Raspberry Pi

     Domoticz

Versie 1 frontpage thema....

DomoticzFan frontpage V1

Klik hier voor  Screenshots...........

Versie 2 frontpage thema...

DomoticzFan V2

Wat ik momenteel zelf gebruik.

 

Node-RED

Node-RED is een programmeertool om hardware-apparaten, API's en online services op nieuwe en interessante manieren met elkaar te verbinden. Het biedt een browsergebaseerde editor die het gemakkelijk maakt om stromen met elkaar te verbinden met behulp van het brede scala aan knooppunten in het palet dat met één klik kan worden ingezet tijdens de uitvoering.  Node-Red Installeren...

MQTT en DOMOTICZ

Omdat er op internet niet zo heel veel te vinden is in het Nederlands besloot ik zelf maar een stap voor stap uitleg te starten over MQTT, Domoticz en Node-RED.  Het onderwerp MQTT in combinatie met mijn Domoticz leek mij een interessant onderwerp waarover ik meer wilde en wil weten.  Mijn ontdekkingen , opgedane kennis en vorderingen kun je dan ook op deze pagina vinden. Ik begin bij het eerste begin en zien wel waar we terecht komen in de zoektocht naar de mogelijkheden.  Lees hier verder over MQTT met Domoticz

Synology NAS

Na vele jaren met een met een Win NT server gedraaid te hebben met 8 ingebouwde schijven, kocht ik in 2011 mijn eerste Synology NAS. Sindsdien volg ik alles wat met Nas apparaten te maken heeft, niet alleen van Synology maar ook van diverse andere bekende merken. Ik volg de video`s op youtube en alle nieuwe info die ik online kan vinden. Meer info binnenkort...

Klassiek Gitaar.

In 1998 haalde ik mijn eerste diploma klassiek gitaar en hoewel ik er niet altijd de tijd voor kan vinden probeer ik toch enkele keren per week te oefenen. Geen conservatorium gehad en ook niet op professionele basis actief maar zeer zeker wel een hobby en passie. Naast zelf steeds te blijven bijleren geef ik ook af en toe les aan beginnende gitaristen waarvoor ik voor de eerste tijd genoeg materiaal en kennis bezit. Ook kom ik graag in contact met anderen in mijn regio die ook graag bezig zijn met klassiek gitaar. Om met en van elkaar te leren en event. samen te spelen.

Klik hier voor meer info.

Speelfilms

Sinds mijn jeugd al dol op speelfilms en ken de meesten wel. Ook inmiddels al een flinke verzameling opgebouwd, en komt er weer eens niets interessants op de buis dan gaat de mediaplayer aan en vermaak ik mij met een spannende speelfilm.

Domoticz Forum

Op 14 maart 2020 mijn Domoticz-Frontpage Forum gestart. Omdat ik toch een plaats nodig had om mijn info te bewaren leek het mij een goed idee om dit in een forum te doen, waar ik tevens mijn Domoticz hobby (vooral het maken van eigen toutchscreen pagina om mijn apparatuur mee te bedienen) maar ook andere techie onderwerpen met anderen kan delen. Ik verwacht ook niet dat het een zeer druk forum zal worden (wat mijn beperkte bandbreedte thuis toch niet aan kan) maar hoop vooral op wat mensen met dezelfde interesses en hobby op mijn forum te kunnen verwelkomen.

Ga naar  NL Domoticz Forum....